Informatii utile

Ce este bine sa stii daca vrei sa-ti vinzi locuinta cu succes

În momentul în care decideti sa scoateti locuinta dumneavoastra la vânzare trebuie sa o pregatiti în acest sens. Astfel fiti siguri ca în foarte scurt timp ea va fi asaltata de clienti dornici sa o admire si de ce nu sa o achizitioneze.  Unii vor fi de acord cu pretul pe care îl cereti, altii vor dori sa negocieze. Dar inainte de a începe negocierile concrete este bine sa discutati cu toti cei care sunt interesati de proprietatea dumneavoastra. Discutând veti sti care dintre cumparatori sunt dispusi sa plateasca pe loc si care vor decide sa ia un credit pentru a cumpara locuinta.
 Iata de ce este foarte important modul în care cumparatorul va face plata catre dumneavoastra. Esential în ceea ce priveste, tranzactia imobiliara pe care o veti face sunt banii si mai putin valoarea sentimentala a casei dumneavoastra. Tocmai de aceea trebuie fiti extrem de atent la detaliile privind plata pentru locuinta scoasa la vânzare. Mentionam  astfel ca exista doua situatii în acest sens: fie clientii vor contracta un credit, fie ar putea sa  depinda de vânzarea unei alte locuinte.
Persoanele care vor contracta un credit pentru a va cumpara proprietatea s-ar putea sa va amâne cu data în care se va realiza tranzactia, pentru ca este posibil sa dureze ceva timp pâna când dosarul lor de credit va fi aprobat. Iar în cazul în care ei nu vor reusi sa obtina aprobarea unei banci, veti fi nevoit sa va întoarceti la discutiile cu alti cumparatori. Riscati astfel sa pierdeti unele sanse mai mari de a finaliza tranzactia mai rapid si mai avantajos.
Cei care sunt decisi sa va cumpere locuinta s-ar putea sa depinda de vânzarea unei alte locuinte, dar în schimb vor fi dispusi sa va ofere un pret mai mare cu 1-2% doar pentru a fi siguri ca le veti vinde. În acest caz însa  va trebui sa asteptati ceva vreme pâna proprietatea respectiva va fi vanduta.
Pare o problema simpla la prima vedere, care nu necesita prea mare implicare, dar nu este nici de peparte asa. Poate ca ar fi bine sa realizati o lista cu toate posibilitatile pe care le aveti si împreuna cu ceilalti membri ai familiei sa descifrati implicatiile fiecarei actiuni pe care o puteti întreprinde. Este bine sa nu deveniti nici prea încrezator în oferta dumneavoastra, care oricum se va vinde. Exista posibilitatea sa nu va mai întalniti prea curând cu ofertele pe care le aveti acum si veti sta cu proprietatea la vânzare câteva luni bune.
Pasii pe care trebuie sa-i parcurgeti în procesul de vânzare
Si daca mai sus am prezentat câteva detalii la care ar fi bine sa fiti atenti atunci când va scoateti locuinta la vânzare, în continuare va recomandam câtiva pasi pe care este bine sa-i urmati în procesul de vânzare propriu-zis. Aranjarea caselor pentru un succes garantat în ziua debutului lor pe piata nu este doar un simplu fapt, ci un instrument perfect de promovare a produsului. Iata cei sase pasi importanti pe care e bine sa-i parcurgeti pe parcursul procesului de vânzare:
            1. Pregatiti-va casa pentru vânzare – Imaginar, puneti-va în locul potentialilor cumparatori. Ce va impresioneaza atât placut cât si neplacut în momentul în care vizitati o casa?
Iata cateva detalii care trebuie puse la punct pentru a da bine în ochii cumparatorului:
 - Dati afara lucrurile mari si care nu sunt necesare. Obiectele mari pot face camerele sa arate mai mici decat sunt.
 - Luati în serios debaralele si dulapurile. Profesionistii va sfatuiesc sa renuntati la aproape jumatate din hainele care le aveti în dulapuri, apoi sa cumparati niste umerase noi pentru restul hainelor care ramân. Atârnati hainele toate cu fata în aceeasi directie. Puneti cutiile de pantofi în gramezi ordonate.
 - Asigurati-va ca fiecare geam straluceste si ca draperiile sau jaluzelele sunt toate deschise.O casa întunecata nu e pe placul nimanui, asa ca asigurati-va ca este luminata intens.
 - Iar daca sunteti gata pentru a primi vizitatorii este bine sa mai aruncati o ultima privire atenta. În cazul în care vindeti casa fara ajutorul unui agent, în timpul unei vizite, lasati singuri vizitatorii sa studieze casa.
 - Nu ignorati nici exteriorul casei. Acesta este la fel de important ca si interiorul. Un cumparator îsi face o prima impresie despre casa dumneavoastra atunci când o vede de afara.,
 Astfel pentru o imagine de invidiat plantati flori frumoase lânga usile de la intrare si aveti grija ca acestea sa dea un aspect proaspat locuintei. De asemenear fi bine ca peluza sa fie tunsa si fertilizata.
            2. Stabiliti pretul de vânzare - pretul reprezinta unul din cei mai importanti factori de decizie în tranzactiile imobiliare. Asigurati-va ca ati stabilit pretul corect, în functie de nivelul preturilor existente pe piata la momentul respectiv. Un pret prea ridicat micsoreaza substantial numarul potentialilor cumparatori, în timp ce un pret mai redus poate pune unele semne de intrebare cu privire la proprietatea respectiva.
3. Încercati sa estimati costurile pe care le veti suporta pe parcursul procesului de vânzare:
 - nivelul comisionului în cazul în care doriti sa apelati la un agent imobiliar;
- costurile pentru reclama, bannere si alte taxe în cazul în care doriti sa va vindeti casa singur, fara ajutorul unei agentii imobiliare;
 - taxele cu actele necesare;
4. Daca va hotarâti sa colaborati cu un agent imobiliar profesionist trebuie sa luati în calcul anumite aspecte.(criteriile de selectare a unui agent imobiliar)
5. Daca decideti sa nu colaborati cu un agent imobiliar si sa va vindeti singur casa, asigurati-va ca reclama pe care o realizati pentru locuinta dumneavoastra poate atrage cât mai multi potentiali cumparatori. În anuntul dumneavoastra, prezentati scurt si la obiect, scoateti în evidenta toate punctele forte ale locuintei. Evidentiati avantajele pe care le-ati avut cât timp ati locuit în imobilul respectiv. Achizitionati un banner deoarece astfel numarul potentialilor cumparatori poate creste.
6. Iar în momentul în care ati gasit un cumparator pentru casa dumneavoastra si ati stabilit toate detaliile tranzactiei, asigurati-va ca aveti si toate actele(enumerate mai jos) necesare vânzarii imobilului:
 - actul de dobândire al imobilului;
 - certificatul fiscal
 - adeverinta-tip asociatia de proprietari;
 - dovada intabularii imobilului.
Ce este bine sa stii daca vrei sa cumperi o locuinta
Fiecare perioada din viata unui om se închieie sau nu cu anumite realizari. Pentru unii  majore, pentru altii mai modeste. Un astfel de moment este si acela în care decizi sa-ti întemeiezi o familie. O asemenea realizare însa cere o alta dupa sine, foarte importanta de altfel – achizitionarea unei case. Si uite asa te pomenesti în postura de cumparator. Cumpararea unei locuinte este una din cele mai importantesi dificile decizii pe care la un moment dat fiecare dintre noi este nevoit sa o ia. Si daca pâna aici te-ai descurcat singur, de aici venim noi, agentia imobiliara sa te ajutam. Si asta nu pentru ca nu am avea încredere în alegerea ta, ci pentru ca vrem ca Tu, cel care doresti sa-ti cumperi o casa, sa faci cea mai buna alegere, fiind  consiliat de catre expertii nostri din domeniu.
Daca ati gasit o locuinta care v-a încantat si ati dori sa stiti mai multe despre ea. Faceti chiar dumneavoastra inspectia initiala, în interior si în exterior, înainte de a ajunge sa negociati pretul ei. Trebuie sa fiti atent pentru a observa diferite lipsuri sau probleme evidente. Daca nu cautati sa faceti reparatii, prea multe probleme pot fi un motiv pentru a eliminacasa respectiva de pe lista dumneavoastra. De aceea va spunem noi la ce este nevoie sa fiti atenti atunci când inspectati o casa:
 1. Fundatia: uitati-va la baza peretilor si la peretii fiecarei camere. Sunt sparturi evidente sau fisuri aparente în fundatie? Faceti acelasi lucru si afara. Sunt santulete mici în fundatie?
 2. Lotul: Canalizarea pare a fi foarte departe de casa? Se pot observa zone foarte ude?
 3. Acoperisul : care este conditia sa generala? Cand a fost înlocuit ultima data? Se pot observa fisuri în forma de arbore?
 4. Exteriorul: Arata casa ca si cum ar avea nevoie de reparatii sau revopsire , curând? Sunt ferm atasate rigole sau tevi de scurgere? Sunt scânduri, table sau cartoane dezlipite? Se observa cumva fire care atarna?
 5. Mansarda: Cum arata structura acoperisului pe interior? Se vad cumva crapaturi?
 6. Evidenta crapaturilor din interior: Verificati tavanele si peretele din jurul ferestrelor din fiecare camera.
 7. Subsolul (pivnita): este umezeala? Izolarea este adecvata?
 8. Electric: Functioneaza întrerupatoarele? Sunt defectiuni usor observabile ale acestora?
 9. Instalatii tehnico-sanitare: Observati zgomote neobisnuite sau functionari defectuoase?
 10. Articole de uz casnic: Daca acestea sunt incluse, care este vârsta si starea masinii de spalat vase, a frigiderului si a aragazului/sobei?
 11. Sistemul de incalzire/racire: Pare sa-si faca treaba cum trebuie?
Ce este bine sa stii daca vrei sa dai în chirie o locuinta sau un sediu pentru afacere
 
Multi proprietari cred ca este mai avantajos sa închirieze vechea locuinta sau orice spatiu liber care ar putea servi dezvoltarii unei afaceri. Totodata ei considera ca e o modalitate de a obtine un venit suplimentar. Astfel pentru început faceti cunostinta cu câteva proprietati, faceti o comparatie cu oferta dumneavoastra si stabiliti nivelul chiriei. Chiriile variaza foarte mult în primul rând în functie de perioada din an.
 Daca sunteti de parere ca nu veti reusi sa va prezentati oferta asa cum se cuvine pentru a avea succes, cere-ti sfatul unui agent imobiliar.
 - Încercati initial sa luati legatura cu prietenii si rudele dumneavoastra. Poate chiar acestia sunt interesati sau va pot pune în legatura cu persoane care doresc sa închirieze apartamentul sau biroul.
 - În cazul în care nu ati reusit sa rezolvati nimic cu ajutorul prietenilor, publicati un anunt pe landhouse.ro.ro si într-un ziar local. Puneti în evidenta toate atuurile pe care le are proprietatea dumneavoastra, pentru a atrage cât mai repede clienti.
 - În momentul în care va întîlniti cu o persoana interesata de apartamentul sau sediul oferit spre închiriere, încercati sa îi oferiti toate informatiile de care acesta este interesat. Astfel îi puteti câstiga mai usor încrederea si, în plus, puteti sa ajungeti mult mai repede la o întelegere.
- În conditiile în care contractul expira, iar chiriasii doresc o reînnoire a acestuia, faceti din nou o analiza a pietei imobiliare la momentul respectiv. În urma acesteia puteti cere o majorare a chiriei, sau chiar sa ajungeti la concluzia ca ar fi mai avantajos sa vindeti.
 Daca ati gasit chiriasul potrivit, explicati-i foarte clar care sunt conditiile dumneavoastra si asigurati-va ca ati îndeplinit toate formalitatile legale.
 
Ce este bine sa stii daca vrei sa închiriezi o locuinta sau un spatiu pentru afacerea ta
 
Nu oricine se afla în situatia de a-si închiria o locuinta sau un spatiu pentru o afacere. Fie sunt studentii care din cauza insuficientei locurilor oferite de universitati decid sa-si închirieze o locuinta, fie persoanele care au o afacere si vor sa-si schimbe locatia.
 
Pentru a închiria o locuinta:
 - Asigurati-va ca aveti la dumneavoastra toate documentele necesare pentru incheierea contractului. In cazul in care ati uitat buletinul acasa in timp ce va grabeati sa ajungeti la intalnirea cu proprietarul, ganditi-va ca s-ar putea ca acesta sa nu aiba rabdare si sa aleaga un alt doritor.
 - Înainte sa semnati contractul de inchiriere, cititi-l cu atentie. Este foarte posibil sa contina unele clauze cu care dumneavoastra sa nu fiti de acord cum ar fi: interzicerea oaspetilor, animalelor de casa, redecorarii. Tocmai de aceea puneti în scris toate întelegerile la care ajungeti cu proprietarul respectiv pentru a evita problemele ulterioare.
 - Asigurati-va ca toate utilitatile functineaza corespunzator. În cazul unor defectiuni, stabiliti exact cine se va ocupa cu plata reparatiilor necesare.
  - Interesati-va daca apartamentul respectiv are asigurare. În cazul în care primiti un raspuns afirmativ, interesati-va pentru ce riscuri este asigurat.
 - Discutati cu proprietarul si asigurati-va ca exista o clauza în contract care sa nu permita evacuarea dumneavoastra înainte de termen din motive personale ale acestuia.
 - Asigurati-va ca zona în care se afla apartamentul este sigura. Înteresati-va la prieteni, prin vecini, daca au existat probleme anterioare în cartierul respectiv. Daca veti avea o problema si va trebui sa va mutati din apartamentul respectiv înainte de termen, sa va asigurati, discutând cu proprietarul, ca nu veti avea probleme legale.
 
Pentru a închiria un imobil:
 
 - Stabiliti-va prioritatile! Decideti daca doriti sa cautati singur spatiul pentru anchiriere sau doriti sa apelati la un agent imobiliar? În conditiile în care va hotarîti sa apelati la  o agentie imobiliara, stabiliti exact nivelul comisionului si analizati în ce masura acest comision va va influenta demersul afacerii în perioada respectiva.
 - Alegeti locatia cea mai convenabila atât pentru dumneavoastra, cât si pentru afacere.  - Interesati-va ce alte firme îsi desfasoara activitatea în zona respectiva, chiar daca nu se numara printre concurenti. Acest aspect este important deoarece clientii dumneavoastra ar avea de câstigat timp si bani economisti pe transport datorita existentei si acestor firme în apropiere.
 - Alegeti spatiul care sa aiba aspectul exterior cel mai potrivit pentru afacerea dumneavoastra. Daca veti dori sa plasati un panou publicitar, o deschidere la o strada principala, intens circulata, ar putea însemna o sansa în plus pentru succesul afacerii dumneavoastra, datorita numarului ridicat de potentiali clienti care viziteaza zona.
 - Spatiul intern este la fel de important. Asigurati-va ca acesta este suficient de mare, pentru a evita situatia în care veti fi nevoit sa faceti unele compromisuri în ceea ce priveste buna desfasurare a activitatii.
 - În cazul în care va decideti sa închiriati un spatiu într-un bloc, nu semnati contractul de închiriere înainte sa obtineti acordul locatarilor blocului.

Anunt Imobiliar Mica Publicitate Submit Your Site SmartNetBook.ro Viziteaza site-ul Land House Real Estate Solution pe ShopMania